SUP wave DM 2012

Post 3 of 32

 

Sidste år tog vi de første spæde skridt med et vellykket DM med 19 deltagere i alt. Dette års DM så en stor fremgang til i alt 32 deltagere. Et levende bevis på den store interesse for wave SUP her i landet, og SUP generelt.

 

 

Klik på billederne for stor størrelse.  Samt for at se det flotte fulde 343 billeders arkiv besøg Mark Wenglers Rip’n Snap blog

 

 

Stævnet blev skudt i gang Lørdag, hvor det blev besluttet at starte på revet, og hummerhuset sydede af aktivitet. Det var spændende at se hvorledes niveauet ville blive, og det blev hurtigt tydeligt at sporten er i en rivende udvikling. Forholdende var krævende på revet, med chop og den klassiske strøm der fejer forbi Klitmøllers yderste bastion. Men på trods af det blev der givet max gas, juniorerne lagde for og viste med al ønskelig tydelighed, at der er en stor talent masse i dansk SUP. Men vigtigst af alt viste juniorerne at alle kan være med, og at det blot gælder om at komme ud på vandet, og have det sjovt med vennerne.

 

 

 

Mændene kom også på vandet, der var delte meninger om hvor det var bedst at lægge sig. Nogle valgte at surfe indersiden, hvor bølgerne var renest men også mindst. Andre kæmpede sig ud over revet, og tog de større bølger på ydresiden. Dame klassen havde i år også voksede sig større med 6 piger tilmeldt. Det er helt fantastisk, at så mange piger havde valgt at stille op. Og man kan kun gisne om hvor mange det ikke kan blive til næste år. Det var fantastisk at se hvorledes pigerne tog kampen op med de krævende forhold, og gav alt hvad de havde i sig.

 

 

 

Efter den første runde blev det besluttet at stoppe, og fortsætte eliminationen om søndagen, da det så ud som om forholdene ville blive gode. Kl 19.30 mødtes vi igen til spisning på Cafe Conrad. Det var super hyggeligt, at rykke sammen og spise lidt god mad og tale om dagens sejladser. Der er en yderst inspirerende og energisk græsrods stemning over SUP folket. Og det sociale aspekt er, i mine øjne, en vigtig del af stævnet. Efter en god aften gik vi hver til sit, og gjorde klar til at det store slag skulle slås søndag.

 

 

Skipper møde søndag morgen, og tvivlen begyndte at snige sig ind. Ville vi finde et spot med ordentlige bølger? Det blæste og havet var uroligt. Efter en del køren rundt i området blev beslutningen taget… Tolderstien! Det tog kun ganske kort tid før Tolderstien var et mylder af boards, paddles, flag, glade surfere og en stor flok tilskuere. Tolderstiens bølger er oftest rene og kraftfulde, og levner ikke meget rum til fejltagelser. Men belønningen får man når man fanger bølgen det helt rigtige sted. En fin lefthander hvor man bogstaveligt talt kan ride den helt op på stranden, hvilket flere faktisk benyttede sig af Smile

 

 

 

 

 

Slaget gik sin gang, og hos mændene blev der vist storslået action. Som forventet var Steinfath brødrene i deres es, også Sebastian Kornum og Mor Maluka viste stor styrke. Det var da også disse fire der avancerede til finalen. Stranden sitrede af spænding da finalen gik i gang. Radikale cutbacks, store floaters, finalen blev alt det vi havde håbet på. Peter Steinfath trak dette år det længste strå, og sendte dermed sidste års mester Casper Steinfath ned på 2 pladsen. Peters flydende og fjerlette stil er inspirerende at betragte.  Mor viste på trods af meget kort tids træning, at han allerede nu mestre SUP´en næsten til perfektion, og tog tredje pladsen. Sebastian Kornum der gennem hele stævnet havde vist flot og meget kraftfuld surfing tog dermed 4 pladsen.

 

 

 

 

Pigernes finale kom i gang, og det var imponerende at se pigerne tage livtag med de stejle og kraftfulde bølger. Julie Kornum viste mod og viljestyrke, og hun tog fortjent 3 pladsen. Annette Quistgaard er nok den mest erfarne kvindelige SUP udøver vi har i Danmark, og hun viste elegant longboard teknik, og tog 2 pladsen. Dansk mester blev Annette Carsing. Annette har på meget kort tid opnået et meget højt niveau, hendes stil er powerfuld og aggressiv, som Vahineura sagde efter følgende ”you surf like a dude” Smile

 

 

Juniorene gik på vandet for, at afgøre hvem der skulle krones som Danmarks bedste. Christoffer dansede på bølgerne og tog 3 pladsen. Robert viste elegant stil, og gå på mod og tog 2 pladsen

Og Danmarks mester blev Christian, der virkeligt gav den gas, på trods af at han knapt kunne nå sit tophandle. Imponerende surf fra så ung en surfer.

 

 

To sum it up.

Et fantastisk stævne, med en masse hygge og en masse god surf. Stævnet blev et levende bevis på at SUP er kommet for at blive. Og at sporten deles af en masse entusiastiske positive mennesker, hvor der er plads til alle, hvad enten du er begynder eller ekspert.

Ingen nævnt ingen glemt, men en særlig stor tak til alle de fantastiske mennesker der stillede op og fik stævnet til at glide. Uden jer ville dette stævne ikke være blevet til noget!

 

2013?

Vi ses til et forhåbentligt endnu større stævne. Stay tuned!

 

Cold Hawaii aloha’s

 

Lars

 

 


 

Resultater mænd Sponsorer

Inkl. juniorer:

1. Peter Steinfath                  Steinkopp Productions (SKP)

2. Casper Steinfath               Naish, Quickblade, PLASMA, Dakine, Rip Curl Wetsuits, Pogo Longboards

Campbell Brothers Surfboards

3. Mor Maluka                      N151, Quiksilver

4. Sebastian Kornum            JP-Australia, NeilPryde, Quiksilver, Rose Poultry, Volvo, Wiley X

5. Jens Munk Pedersen         JP-Australia, NeilPryde, Quiksilver, N151

5. Oliver Hartkopp

7. Adam Malling                   Supnordic

7. Christian Brand                Windsport Nymindegab – Coreban SUP

7. Lars Petersen                   JP-Australia, NeilPryde, Maui Ultra Fins, four dimensions, Billabong

11. Christian Andersen         Plasma

11. Christian Gøbel

11. Jan Alstrup                     Nautic Surf & Ski, Naish

15. Ben Danesits                  West Wind

15. Christoffer Holler

15. Finn Noer

15. Joachim Bech

15. Lars Holm Bjerregaard    JP-Australia, West Wind

15. Philip Hahn-Petersen

22. Jonas Knudsen               JP-Australia, Neilpryde, Billabong

22. Karsten Krongaard

22. Robert Storm

26. Allan Rørby

26. Hasse Lindborg              Tablas, O´neill, Surfskolan Varberg

26. Mads Karl Nielsen           JP-Australia, Neilpryde

26. Niels Lønborg                 surfniels.blogspot.com

 

Resultater kvinder:

1. Annette Carsing

2. Annette Qvistgaard            NAISH, Nautic Surf&Ski, Egå Autohandel

3. Julie Kornum                     Roxy, JP-Australia, NeilPryde

4. Natalie Jespersen

5. Itchner Vahineura               N151, Roxy

6. Mia Riemann Thomsen

 

Resultater Junior:

1. Christian Andersen              Plasma

2. Robert Storm

3. Christoffer Holler

4. Mads Boysen

Menu